Beleef de vrijheid van het motorrijden!

Les van instructeurs met jaren ervaring!

Try the bike

Motorrijden lijkt je te gek. Maar misschien twijfel je nog, is zo’n motor echt wel iets voor jou? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in voor Try the Bike!

Tijdens de Try the bike maak je kennis met verschillende aspecten van de motor en motorrijden. Zo krijg je een goede indruk van het motorrijden en van onze lesmethode.

Voorwaarde van de Try the bike is wel dat je in het bezit moet zijn van het rijbewijs B of een geldig theoriecertificaat Motor. Motorervaring is niet vereist en je kunt gratis gebruikmaken van onze motorkleding (helm en motorpak). Trek stevige schoenen aan, voor je eigen veiligheid.

Als je de spoed motorrijopleiding wilt volgen, is een Try the bike zeker aan te raden. Op basis van de Try the bike-les kun je dan, samen met de instructeur, het juiste lespakket kiezen en plannen we dat direct in!

Ga je zelf een Try the Bike rijden of afspreken, maar je zou het heel leuk vinden om een vriend of vriendin mee te nemen, dat kan GRATIS! Je betaalt dus maar 1 Try the Bike. Verras je vriend of vriendin en spreek snel af.

Theorie motor

Stel, je hebt al een tijd je autorijbewijs en veel (praktijk) ervaring, maar dat betekent niet dat je zonder leren slaagt voor het theorie-examen… Onze praktijk leert, dat het heel verstandig is om de theorie klassikaal weer op te frissen. Er is veel veranderd de laatste jaren en de manier van vraagstelling/examineren bij het CBR heeft ook wat uitleg nodig.

De theorie doen we in een twee avond sessies waarbij alle theoriestof wordt doorgenomen en via examentrainingen wordt geoefend. Onze motor theorie docenten geven jou de perfecte tips, zodat je een grote kans maakt om te slagen!

Na de cursus motor theorie heb je nog een paar dagen de tijd om alles goed te leren met behulp van je cursusboek. Zo ben je perfect voorbereid voor het examen!

Praktijk motor

Tijdens de motorrijlessen krijg je les op een Honda of Yamaha motor, de instructeur volgt je altijd met een volgmotor.

Bij Rijles voor Studenten kun je een opleiding kiezen op maat. Heb je geen haast met het halen van het motorrijbewijs? Dan is de reguliere rijopleiding iets voor jou. De rijlessen worden meestal over 6, 8 of 10 weken verspreid. Langer is ook mogelijk. Liever een spoedopleiding volgen? Dit kan ook. Vraag bij Rijles voor Studenten naar de mogelijkheden om snel het motorrijbewijs op zak te hebben.

De duur van de opleiding is afhankelijk van een aantal factoren. Zo heeft de duur te maken met jouw vaardigheden en leervermogen op de motor. Daarnaast bepaalt het aantal motorrijlessen per week de tijdsduur van je opleiding. Na een aantal lessen weet je instructeur hoeveel motorrijles je nog nodig hebt om goed voorbereid op het motorrijexamen te komen.

Het motorexamen is opgesplitst in twee examens, namelijk voertuigbeheersing en verkeersdeelneming.

Voertuigbeheersing
Op ons afgesloten terrein leer je tijdens de zogenaamde AVB rijlessen de basisprincipes van het motorrijden. Je begint dan met de twaalf bijzondere verrichtingen op de motor. Tijdens het AVB examen moet je vijf verplichte verrichtingen goed uitvoeren, daarnaast kiest de examinator nog twee andere. Als je slaagt voor het examen voertuigbeheersing mag je op voor het examen verkeersdeelneming. De uitslag van het examen voertuigbeheersing is een jaar geldig.

Verkeersdeelneming
Nadat je geslaagd bent voor het examen voertuigbeheersing, begin je met motorrijles op de openbare weg, de zogenaamde AVD rijlessen. Tijdens deze motorrijlessen wordt er onder andere aandacht besteed aan je kijkgedrag, de plaats op de weg en je verkeersinzicht. Al deze punten zijn van groot belang tijdens het 55 minuten durende praktijkexamen.

Enthousiast geworden? Meld je snel aan!

Studententarieven motor

10 praktijkuren
CBR Praktijkexamen voertuigbeheersing
CBR Praktijkexamen openbare weg
€ 1.025,-

15 praktijkuren
CBR Praktijkexamen voertuigbeheersing
CBR Praktijkexamen openbare weg
€ 1.347,-

20 praktijkuren
CBR Praktijkexamen voertuigbeheersing
CBR Praktijkexamen openbare weg
€ 1.670,-

Theorie opleiding
incl. CBR theorie-examen
€149,-

Je betaalt bij ons géén inschrijfgeld. Alle bedragen zijn inclusief btw. Alle prijzen gelden per persoon. Deze prijslijst is geldig m.i.v. 1 december 2023.

Volg nu een Try the bike bij Rijles voor Studenten. Tijdens deze les krijg je een op maat gesneden advies van onze ervaren instructeur. Mocht je niet verder gaan met de praktijk na ons advies, dan wordt alleen de Try the bike (/proefles) in rekening gebracht en zit je verder nergens aan vast. De Try the bike duurt 1,5 uur. Je mag gratis iemand meenemen!

Onder andere aangesloten: