Trekker rijbewijs halen ?

Zelfs bij jou op school!

Tractorrijbewijs T halen?

Iedereen die op de openbare weg een tractor/trekker gaat besturen, moet vanaf 1 juli 2015 in het bezit zijn van het T-rijbewijs. De redenen van invoering zijn onder meer dat er relatief veel ongelukken met tractoren en landbouwvoertuigen gebeuren, dat dit de laatste gemotoriseerde categorie was die geen rijbewijsverplichting had en dat men in bijna alle andere Europese landen al een T-rijbewijs dient te hebben.

Wanneer is het verplicht ? Wanneer je vóór 1 juli 2015 je B-rijbewijs niet hebt (of je trekker certificaat) en je wilt een tractor, land- en bosbouwtrekker of een motorrijtuig met beperkte snelheid gaan rijden met aan de voorkant een breedte van meer dan 1,30 meter.

Theorie trekker

Bij Rijles voor Studenten kan je een korte theorie cursus volgen. Deze cursus zal in zijn geheel zijn gericht op alle facetten die nodig zijn om goed voorbereid op het theorie examen te verschijnen.

De theorie bestaat uit:
• kennis van de verkeersregels
• wetgeving voor agrarische voertuigen
• gedragsregels
• inrichtings- en veiligheidseisen

Tijdens het CBR theorie-examen krijg je, 50 meerkeuzevragen. Van die 50 vragen dien je er 37 goed te hebben om te kunnen slagen. Je mag dit theorie-examen al afleggen vanaf 15,5 jaar. Je dient in het bezit te zijn van het theoriecertificaat voordat je op rijexamen gaat.

Praktijk trekker

Tijdens de praktijklessen bereiden wij je voor op het CCV praktijkexamen. Wij adviseren om zoveel mogelijk in blokuren (meerdere uren achter elkaar) de prakijklessen te plannen. Je pakt dan veel sneller de praktijk op en scheelt je uiteindelijk uren

Er worden veel onderwerpen behandelt zoals; controle van het voertuig en papieren, het rijden binnen en buiten de bebouwde kom, bijzondere verrichtingen. Aan het einde van de opleiding beheers je het voertuig volledig en ben je klaar om je praktijkexamen te gaan doen.

Het is verstandig om vooraf te bepalen wat voor soort rijopleiding je wilt volgen. Wil je zo snel mogelijk op pad of heb je alle tijd met het behalen van het trekkerrijbewijs? Hoe snel je je trekkerrijbewijs haalt is geheel afhankelijk van wat je wilt.

Spreek je 1e rijles af en wij adviseren en plannen je hele opleiding in 1x !

Studententarieven trekker: Laagste prijsgarantie!

Bij Rijles voor Studenten ben je voor de trekker het goedkoopste uit! Wij geven de laagste prijsgarantie voor het T rijbewijs.

Theorie
Theorieopleiding + theorie-examen €179,-

Praktijk
Pakketopleidingen ( incl. lesdagen, examengeld):

  • 10 praktijkuren + praktijkexamen € 1.535,-
  • 15 praktijkuren + praktijkexamen € 2.047,-
  • 20 praktijkuren + praktijkexamen € 2.560,-
  • 25 praktijkuren + praktijkexamen € 3.072,-

Geen inschrijfgeld. Voor particulieren geen btw, voor bedrijven excl. btw. Prijzen in €. Alle prijzen gelden per persoon. Alle praktijklessen zijn 60 minuten. Prijslijst geldig m.i.v. 1 december 2023. Voorwaarden inzake laagste prijsgarantie  klik hier

Onder andere aangesloten: